Duurzaam fietsen en recycleren bij Fietsen Hermans

31 oktober 2018

Wij blijven al het mogelijke doen om de meest duurzame fietsenwinkel te zijn. Je kan bij ons bv je oude kleine elektro of batterijen binnenbrengen voor recyclage. Ook je fietsaccu kan bij ons terecht.

We zijn uiteraard zelf fietsende fietsenmakers.

Ook de verlichting in de zaak is uitsluitend Led-verlichting, in combinatie met zonnepanelen. Logisch toch?

En vanaf 2019 beginnen we over te schakelen op Schwalbe banden, dit kan spijtig genoeg niet op 1 dag omdat we uiteraard veel stock hebben maar ook omdat we hiervoor gebonden zijn aan contacten.

Waarom schwalbe? Zij zijn bij mijn weten de meest duurzame fabrikant van banden; hun binnenbanden zijn o.m. 100% recycleerbaar. Zij zijn tevens de eerste en enige die oude gebruikte binnenbanden inzamelen voor recyclage. Hier doen wij graag aan mee. En jij kan ook helpen. Je mag altijd je oude binnenbanden hier binnenbrengen, wij zorgen er dan voor dat deze gerecycleerd worden.

En natuurlijk ook niet onbelangrijk; de Schwalbe banden houden hun lucht veel beter door de uitstekende kwaliteit, zodat jij je band veel minder moet bijpompen.

14 juni 2022

Inclusieve onderneming 2022

Werkplekarchitect Synkroon bevestigt dat Fietsen Hermans zich in 2021 heeft ingezet om mensen in te schakelen op de arbeidsmarkt op een duurzame manier via werkplekleren. Daarmee draagt deze onderneming bij aan de realisatie van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.

22 maart 2017

Je fietsenmaker een ambachtsman?

Tom Hermans van Fietsen Hermans aan de Jozef Pierrestraat in Kessel-Lo werd deze maand door de FOD Economie als eerste en enige fietsenmaker officieel erkend als ambachtsman.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x