Je fietsenmaker een ambachtsman?

Is je fietsenmaker een ambachtsman? Alleen Fietsen hermans heeft de bewijzen zwart op wit

22/03/2017 om 05:57 door hsb

LEUVEN / KESSEL-LO - Tom Hermans van Fietsen Hermans aan de Jozef Pierrestraat in Kessel-Lo werd deze maand door de FOD Economie als eerste en enige fietsenmaker officieel erkend als ambachtsman.

“Dit is een kroon op mijn werk”, zegt de zaakvoerder. “Al dertien jaar probeer ik elke dag met mijn passie en vakmanschap het verschil te maken. Ik wil mijn beroep als fietsenmaker met de erkenning als ambachtsman meer allure geven. Alles gebeurt hier ambachtelijk. Die inzet werd nu bekroond met een titel die geen enkele fietsenmaker in België ooit kreeg. Iets om trots op te zijn en tegelijk de verzekering dat je fiets hier in gouden handen is.”

Niet alleen de service, ook het assortiment getuigt van ambacht, meent Hermans. “Elke KOGA-fiets die we aanbieden, wordt in Nederland met de hand gemaakt en hier in de winkel nog verder geperfectioneerd en afgesteld.”

Fietsen Hermans kan nog een tweede titel in de wacht slepen. Van de ruim 1.400 Belgische deelnemers haalde hij de eindselectie van 22 kanshebbers voor ‘Tweewielerwinkel van het Jaar’

Lees hier het artikel op Het Nieuwsblad.

22 March 2017

Je fietsenmaker een ambachtsman?
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x