Fietsenmaker Hermans erkend als Ambachtsman

Publicatie door Annemarie Visser op 13 apr 2017

Tom Hermans, van Fietsen Hermans, werd vorige maand door de FOD Economie als eerste en enige fietsenmaker officieel erkend als Ambachtsman. Iets wat geen enkele fietsenhandelaar in België voor hem ooit is gelukt.


Tom Hermans, van Fietsen Hermans, werd vorige maand door de FOD Economie als eerste en enige fietsenmaker officieel erkend als Ambachtsman. Foto Fietsen Hermans

De wet definieert ambachtsman als volgt: een natuurlijk persoon of een rechtspersoon actief in de productie, de transformatie, de reparatie, de restauratie van voorwerpen, de levering van diensten waarvan de activiteiten in essentie betrekking hebben op manuele aspecten, op een authentiek karakter, en die een zekere kennis ontwikkelen gericht op kwaliteit, traditie, creatie of innovatie.

Titel Ambachtsman kroon op zijn werk

“Een kroon op mijn werk,” zegt ondernemer Tom Hermans. “Al 13 jaar probeer ik elke dag met mijn passie en vakmanschap het verschil te maken. Alles gebeurt hier ambachtelijk. Die inzet werd nu ook bekroond, met een titel die geen enkele fietsenmaker in België ooit eerder kreeg. Iets om trots op te zijn, en tegelijk een verzekering dat je fiets hier in gouden handen is.”

Handgemaakte fietsen

Niet alleen de service, ook het assortiment getuigt van ambacht. “Elke KOGA-fiets die we in de zaak aanbieden, wordt in Nederland met de hand gemaakt. De modellen wordt in de winkel nog verder geperfectioneerd en op maat afgesteld,” aldus Hermans.

Een artikel van tweewieler.nl

13 April 2017

Fietsenmaker Hermans erkend als Ambachtsman
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x