wij blijven al het mogelijke doen om de meest duurzame fietsenwinkel te zijn. Je kan bij ons bv je oude kleine elektro of batterijen binnenbrengen voor recyclage. Ook je fietsaccu kan bij ons terecht.
We zijn uiteraard zelf fietsende fietsenmakers.
Ook de verlichting in de zaak is uitsluitend Led-verlichting, in combinatie met zonnepanelen. Logisch toch?
En vanaf 2019 beginnen we over te schakelen op Schwalbe banden, dit kan spijtig genoeg niet op 1 dag omdat we uiteraard veel stock hebben maar ook omdat we hievoor gebonden zijn aan contacten.
Waarom schwalbe? Zij zijn bij mijn weten de meest duurzame fabrikant van banden,hun binnenbanden zijn o.m. 100% recycleerbaar. Zij zijn tevens de eerste en enige die oude gebruikte binnenbanden inzamelen voor recyclage. Hier doen wij graag aan mee. En jij kan ook helpen. Je mag altijd je oude binnenbanden hier binnenbrengen, wij zorgen er dan voor dat deze gerecycleerd worden.
En natuurlijk ook niet onbelangrijk; de Schwalbe banden houden hun lucht veel beter door de uitstekende kwaliteit, zodat jij je band veel minder moet bijpompen.

Lees meer

Fietsenmaker Hermans erkend als Ambachtsman

Tom Hermans, van Fietsen Hermans, werd vorige maand door de FOD Economie als eerste en enige fietsenmaker officieel erkend als Ambachtsman. Iets wat geen enkele fietsenhandelaar in België voor hem ooit is gelukt.

Lees meer

Tom Hermans enige officiëel erkende 'ambachtelijke' fietsenmaker!

Fietsenmaker Tom Hermans uit de Jozef Pierrestraat in Kessel-Lo is als eerste en enige in ons land officieel erkend als ambachtsman. Hermans diende een dossier in bij FOD Economie en kreeg zijn erkenning onder meer omdat hij de kunst van het 'wielen rechten' beheerst. "We doen dat nog altijd zoals het honderd jaar geleden werd gedaan. Het vraagt trouwens veel geduld en ik leer nog elke dag bij", zegt Tom Hermans.

Lees meer

Je fietsenmaker een ambachtsman?

Tom Hermans van Fietsen Hermans aan de Jozef Pierrestraat in Kessel-Lo werd deze maand door de FOD Economie als eerste en enige fietsenmaker officieel erkend als ambachtsman.

Nieuws

Jozef Pierrestraat 68 - 3010 Kessel-Lo
fietsenhermans@gmail.com
T +32 (0) 16 72 06 50

Contact
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x