mijn verhaal

mijn verhaal

hallo, ik ben Tom Hermans. 39jaar oud en sinds mijn 15jaar gepassioneerd door fietsen. Ik heb 2 schatten van kinderen (meestal toch). We wonen en werken beide in Kessel-lo (ik mijn hele leven al), en we doen alles wat we kunnen met de fiets. Al moet ik er ook wel bij zeggen dat ik best ook wel graag met de wagen rijd, en dit ook regelmatig moet doen (denk maar aan al die firma's uit Nederland-fietsland waarmee we werken, of om klanten te depanneren). Ik ben er dan ook van overtuigd dat de fiets een fantastisch vervoersmiddel is, maar dat mobiliteit verder gaat. En eerder een slimme combinatie is. 

In 2002 ben ik in de kelder van mijn ouders in bijberoep gestart, om op 6jan. 2004 over te gaan naar de winkel waar we nu zitten. En waar we nog steeds heel tevreden zijn.

'We', zijn Kevin en ik. Kevin is 24, woont ook al zijn hele leven in Kessel-lo, en haalt in zijn vrije tijd al eens graag een motor uit elkaar, hij doet dit dan ook blindelings bij bv. een elektrische fiets. 

Mijn passie ligt vooral bij race en reisfietsen, niet toevallig net datgene waar Koga ook heel sterk in is. Toen Koga een aantal jaren geleden ons verzocht om verdeler van het merk te worden, heb ik dan ook niet meteen ja gezegd. Ik twijfelde eerst omwille van onze beperkte oppervlakte, en de niet geringe investering. Ondertussen, ben ik er van overtuigd, dat de beperkte oppervlakte net een sterke troef is. Zo zijn we genoodzaakt om zeer bewuste keuzes te maken, en niet gewoon maar alles vol te zetten. Niet elke fiets uit de collecties is voor eender waar geschikt, zo zijn er bv. ook modellen specifiek voor de Nederlandse markt. En wat de investering betreft, ben ik er ondertussen wel uit dat kwaliteit altijd een verstandige investering is. Dat dat het gene is waar ik graag voor wil staan. 

Kwaliteit, altijd en overal. In ons werk, onze fietsen en onze onderdelen. Maar we zijn ook mensen, dus er kan soms iets mis gaan. Daarom geven we ook op ons werk een ijzersterke garantie. Als er iets zou misgaan, lossen we het ook op.

De combinatie van de kwaliteit die we aanbieden, samen met alle opleidingen, de constante investeringen en verbeteringen in materiaal en infrastructuur hebben de afgelopen jaren ook geleid tot heel wat bijzondere erkenningen, en ook wel wat bijzondere klanten. Toen bv. ; de band Muse op Werchter stond, zijn ze ook hier gepasseerd en sindsdien gaat er ook een Koga Randonneur mee met hun op tournee, maar ook voormalig Europees president Herman Van Rompuy gaat nu met een Koga E-special naar Brussel. Of bv. de bekende jazz-muzikant Philip Catherine, die een uitzonderlijk stille e-bike zocht en nu rond rijdt met een Koga e-xtension. Leuke anekdotes, maar ik wil hier toch vooral graag benadrukken dat we het niet daarvoor doen (al zijn we er natuurlijk trots op), en dat voor ons elke klant even belangrijk is. Of het nu voor een babbel, een remkabel of een dure e-bike is, het maakt niet uit. Je bent hier altijd veel meer dan welkom.

Zo zijn we de afgelopen jaren ook als eerste en enige fietsenmaker in de Benelux erkent als 'ambachtsman' (door de fod economie), hebben we als eerste en enige het 'hib'-label van unizo mogen ontvangen. En kregen we zelfs bericht van 'het paleis', dat we weer als eerste en enige worden opgenomen in de 'civiele lijst'. En ook hier kunnen we nog even doorgaan.

Heel mooi allemaal, maar het heeft me ook goed doen beseffen dat dit niet voor iedereen even evident is. Zodoende zijn we de afgelopen jaren ook gestart met heel wat projecten om meer kwetsbare doelgroepen te bereiken, en om het fietsen ook voor hen meer bereikbaar te maken.Zo zijn we er in geslaagd duurzame samenwerkingen op te zetten met; Monte Rosa (Kessel-lo), Tonuso (Brussel), Try-out (Brussel), Amber vzw (Bierbeek). Maar we steunen ook Paralympisch handbiker Carmen Koedood in haar missie, Olympisch goud halen (we duimen, maar doen meer dan dit). Ook hebben we een langdurige samenwerking met B.l.i.c (blauwput in concert, wil mensen uit onze gemeente samenbrengen d.m.v. muziek). De fietsschool van Leuven (volwassenen leren fietsen), is ook 1 van de projecten waar we mee onze schouders onder zetten. Zo hebben we bv. een hele fietsherstelplek gebouwd, zowel bij de fietsschool, als bij Tonuso. En de Leuvense energiesnoeiers rijden nu ook op door ons geschonken fietsen. Ook hier kan ik weer nog even doorgaan. Soms is het wat veel, maar het zijn allemaal zo een prachtige projecten.

Maar ook hier wil ik doen wat we kunnen, een fietsenwinkel mag (moet) volgens mij een 'groen' toonbeeld bij uitstek zijn. Zo zijn we volledig overgegaan op led-verlichting, zijn we overgestapt naar een 100% groene energieleverancier, hebben we ons een hybride wagen aangeschaft. De beglazing van de winkel is ook al super-isolerend. Maar er is nog (letterlijk) werk aan de winkel, de volgende projecten op til, zijn de volgende; er gaat een groendak komen, er komen zonnepanelen en ook de camionette zal een euro-6 worden. De rest van de beglazing zal later volgen. Stap voor stap, ben ik er van overtuigd dat ook wij een verschil kunnen maken.

Wij maken een zeer bewuste keuze, ik hoop dat jij ook bewust voor ons kiest!

bedankt!

TomJozef Pierrestraat 68 - 3010 Kessel-Lo
fietsenhermans@gmail.com
T +32 (0) 16 72 06 50

Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x